söndag 20 oktober 2013

Blockning pågår


Alla bitar äro färdigstickade nu. Jag ska bara blocka lite, för det var väldigt vad bubbligt  det blev på fram- och bakstycket. Garnet är väldigt självrandigt, och jag har bestämt mig för att det får randa sig precis som det vill. Jag tänker inte försöka lägga mig i det!

Och en varning utfärdas: det här kommer bli ytterligare ett inlägg som lovordar hösten, samt många bilder blir det!

För det är så här, att hösten i år (precis som varje år) har varit så vacker, och jag har haft så ovanligt många stunder att få njuta av det (verkligen inte som varje år!) så jag tänkte att jag skriver lite om det här och lägger till några bilder, så kan jag bläddra tillbaka hit när den Mörka Hösten kommer på allvar och jag längtar tillbaka till ljuset och färgerna  =)

Hösten började på riktigt (för mig) i Stockholm i början av oktober. Det var en härlig dag i en härlig väninnas sällskap, och vi njöt av sol, blå himmel, shopping, god mat, fotografier och hösten.


Fast "något" störde utsikten under lunchen på Fotografiska...(hmm, gubbarna eller båten?)

Strängnäs marknad första helgen i oktober är ett årligt event sen typ stenåldern, fast vi har inte varit där så mycket se senaste åren. Den sammanfaller nämligen ALLTID med minst en simtävling. Men nu när det är lite mindre av den varan åker vi dit igen. Strängnäs är en plats som bara blir vackrare med åren. Alltså Strängnäs-åren. Inte mina år  =)



Många promenader har det blivit, många bilder på löv i alla färger och en himmel som är ljuvligt hög och blå. Vi har varit ut till vår stora vikingahög flera gånger, dit kan man vandra hur ofta som helst och bli lika tjusad varje gång.


Sen blev det kallt. Jättekallt! Snö-kallt!! En hel natt snöade det, med stora blöta flingor, och på morgonen var alla gräsmattor och alla tak helt snötäckta. Gatorna var blanka och ishala, olyckorna många. Jo, jag vet att det blir halt på riktigt i oktober. Men jag tror aldrig tidigare jag har upplevt att det snöat så tidigt som mitten på oktober, och att det dessutom fortfarande ligger kvar på alla ställen dit solen inte når på dagarna känns ganska knepigt. Fast ljust blir det, och det är bra!


Parken mitt i stan är underbar att promenera i på lunchen. Mina favoritträd där kan inte enas om de ska vara gröna eller röda nu. 

I fredags tog vi en kylig kvällspromenad till högen, bara för att titta på månen som var hel och full.


Trappan upp till toppen var snötäckt och hal, men vi tog oss upp och tittade på både månen och Aftonstjärnan och njöt av stillheten som alltid kommer med snön, hur tunt snötäcket än är.

Idag kändes det också helt rätt att baka första omgången pepparkakor, även om det är super-mycket-tidigare än vi brukar. Dock valde vi bort alla de juligaste formarna, de får vänta lite till. Men en hel burk med goda, spröda, knapriga pepparkakor gjorde Konstnären. Kommer snön tidigt kommer pepparkakorna tidigt! (den där jättestora till vänster är en Hello Kitty, vi måste nog dekorera dem tror jag...)


När snön kommer blir det också mer tid för mys, tycker jag. Ganska trevligt (för mig) det här, eftersom jag älskar den ljusa färgglada hösten OCH vintern med snö och glitter. Det är den där perioden i mellan dem som jag tycker mindre om; den Mörka Hösten. Och just nu känns det som vi har hoppat över den.

Troligtvis har vi dock inte gjort det Den kommer nog den också, och jag är inte så orolig för jag brukar hitta sätt att roa mig då också  =)  Men mera mys alltså. Titta på kissen, hon kan mysa!


Jag tror aldrig vi visat Konstnärens egenknåpade Kramkudde?! Hon hade en långärmad tröja som hon tyckte var fin, men vägrade ha på sig för den satt konstigt i halsen. Så såg hon ett pysslar-TV-program, tog ett beslut och plockade fram symaskin, nål, tråd, en gammal urvuxen fingervante och en massa vadd.

Hon klippte av ena ärmen och sydde ihop hålet. Hon sydde ihop den i nederkant och i halsringningen. Fyllde "kroppen" med massa vadd. Sydde en söm i axeln på den kvarvarande armen. Fyllde på med vadd i ärmen. Sydde en söm för armbågen. Fyllde på med vadd (det gick mer än en kudde kan jag säga...). Sydde en söm i handleden och fyllde... ja, ni förstår... och sydde fast den helt vaddfyllda vanten i ärmen.
Sen broderade hon ett varmt budskap på den (I♥U) och gav sig själv en kram med sin Kramkudde ♥

Vår kisse, hon vill gärna ligga på någons arm på natten, och även hon älskar Kramkudden. Hon kryper in i armhålan på den och bara myser med armen om sig. Så mera mys och en Kramkudde åt alla, tycker jag!

Må bäst och Njuuuuut ♥ Ja, och myyyyyys   =)

onsdag 9 oktober 2013

Jag älskar hösten...

... och det är alldeles sant  =)





Det finns ingenting som inspirerar mig så mycket som färg. Just nu känns det som jag bor mitt i ett sagoland där alla växter fullkomligt exploderar i färger, och jag cyklar genom guldgula singlande löv när jag ska hem på dagarna. Luften doftar gott!


På kvällarna stickar jag på en riktig hösttröja i ull. Snart är det bara en ärm kvar!
Må bäst ♥